Omdat ouderen steeds langer thuis moeten blijven wonen, organiseert de Kruisvereniging Bergen op Zoom diverse themabijeenkomsten. De eerste, ‘Omgaan met Parkinson’, vond plaats op 8 mei en was een groot succes.

De deelnemers konden vragen stellen en ervaringen delen. De aanwezige deskundigen gaven uitleg over de aandoening en praktische tips. Met korte filmpjes werd duidelijk gemaakt hoe je Parkinsonpatiënten kunt begeleiden en helpen. Ook werd duidelijk hoe je de ziekte Parkinson kunt herkennen. Joke Voermans van de Regionale Kruisvereniging had de bijeenkomst opgezet, en haar gedrevenheid om de zelfredzaamheid van ouderen te bevorderen was goed merkbaar. Samen met Parkinsonverpleegkundige Wendy Mariën, werkzaam bij Stichting Groenhuysen, en twee wijkverpleegkundigen van Buurtzorg, konden er op veel vragen antwoord worden gegeven.

Behalve gezellig en informatief, was deze bijeenkomst vooral ook nuttig omdat er werd ingegaan op de ervaringen van de deelnemers.

De data en onderwerpen van de volgende themabijeenkomsten kunt u vinden op de website van de Regionale Kruisvereniging West Brabant. U bent van harte welkom!