ervaringsverhaal-willem-diabetes

Heb jij jouw weg gevonden?

Ik zelf, Willem van der Hoek, ben sinds 1,5 jaar gestopt met medicatie voor diabetes mellitus, omdat ik zoveel bijwerkingen had. Dit doe ik met hulp van mijn internist . Zonder medicatie heb ik nu weer een redelijk normale bloedsuikerspiegel, andere goede bloedwaarden en ben ik van mijn klachten af. Dit is niet vanzelf gegaan, daar heb ik wat voor moeten doen. Bewegen en Voeding zijn hierin voor mij een leerschool geweest. Wat er nodig was om mezelf nu goed te voelen met diabetes mellitus type 2, deel ik graag met u. Waar een wil is, is een weg, zeg ik altijd maar.

Ik ben intussen ook vrijwilliger bij de Kruisvereniging en werk samen met Joke Voermans, Portefeuillehouder Stichting Samen leren in de Wijk/ Regionale Kruisvereniging West-Brabant. Hoe denkt u erover dat mensen met diabetes mellitus in de gemeente Roosendaal, Bergen op Zoom en Halderberge zich verenigen en ervaringen delen en zo leren van elkaar? Daarnaast start de kruisvereniging in september met de eerste kook-en eetclub Diab-ETEN in Rucphen.

Binnenkort organiseert de kruisvereniging met mij in Roosendaal twee informatieavonden voor én met mensen met type2 diabetes mellitus. Het doel is om van elkaar te leren.

Nieuwsgierig geworden? Na aanmelding laten wij U weten over de locatie datum en tijd.

U kunt zich aanmelden via het bureausecretariaat tel: 0165-555915 Of via e-mail diab-eten@samenlerenindewijk.nl of willemjc1948@gmail.com