Inloopspreekuur Oekraïense vluchtelingen

Op 25 april 2022 zijn wij gestart met een inloopspreek uur voor de Oekraïense vluchtelingen in Oudenbosch bij Maria ter Engelen. Deze vraag kwam vanuit de gemeente Halderberge. Wij zijn hier nu twee keer per week anderhalf uur werkzaam op maandagmiddag en woensdagochtend dit doen wij samen met een Engelstalige tolk. Wij beantwoorden vragen omtrent gezondheid, geven voorlichting, voeren controles uit van de vitale functies en monitoren deze, ook dienen wij als filter voor de aangesloten huisartsen.

Wij zien dat er voor deze mensen grote vooruitgangen worden geboekt in de multidisciplinaire samenwerking. We hebben inmiddels de samenwerking opgezocht met de GGD, consultatiebureau, fysiotherapeuten en het Bravis ziekenhuis. Hopelijk zullen er in de toekomst nog meer volgen.
Wel zijn wij nog zoekende naar de juiste werkwijze en strategie om deze mensen zo goed en professioneel mogelijk verder te helpen. Het was voor ons een uitdaging om de samenwerking aan te gaan met een Engelstalige tolk. Maar bleek als snel een nuttig succes te zijn!

Op ons eerste spreekuur hebben wij zeventien mensen te woord gestaan. Hiervan hebben wij vier mensen door verwezen naar andere disciplines. We zien dat er vertrouwensband ontstaan is bij de bewoners van Maria ter Engelen.

Wijkzusters:
Rosanna Pheijffer, in opleiding
Anja Otto- Sanders
Marleen Stallinga- de Rond, wijkzuster

 

Ook in Roosendaal is er een spreekuur voor Oekraïense vluchtelingen

Locatie: De Brink, Melis Stokelaan 5, Roosendaal

Maandag t/m vrijdag: spreekuur van 16.00 tot 17.00 uur en van 08.00 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar voor medische vragen en problemen (buiten deze uren is de HAP bereikbaar)
Zaterdag en zondag: spreekuur van 09.00 tot 10.00 uur