Uw krukken, rollator of looprek leent u kosteloos via De Kruisvereniging Noord-Brabant

Domme pech bij het sporten? Een misstap van het trapje? Uitgegleden?
Of heeft u tijdelijk krukken, een rollator, looprek of wandelstok nodig om te revalideren?

Bewegen is goed voor u

Blijf niet bij de pakken neerzitten. Neem die drempel, volg het advies van uw zorgverleners: haal die hulpmiddelen en blijf bewegen. Dat is niets om u voor te schamen.

Want na zo’n ongelukje of medische ingreep is het juist belangrijk om te blijven bewegen. Krukken, wandelstokken en looprekken maken dat u mobiel blijft.

Blijven bewegen tijdens uw herstel is goed voor bijvoorbeeld de bloedcirculatie. Het bevordert de genezing en houdt uw algehele conditie op peil. Het biedt u steun en verlichting. En helpt u zoveel mogelijk zelfstandig te blijven. Dat is wat u wilt.

Gratis krukken of looprek lenen

Laat u goed adviseren bij de keuze van uw hulpmiddel. Bij krukken bijvoorbeeld is de juiste afstelling van de armsteunen belangrijk, om irritatie aan onder- en bovenarmen te voorkomen. Ook moet de rubberstop aan de onderkant stroef genoeg en helemaal intact zijn om te voorkomen dat u uitglijdt.

Gratis rollator lenen

Bij een standaard model is deze inklapbaar en in hoogte verstelbaar. Het is even wennen om de juiste balans te vinden bij het lopen. Maar met een kleine instructie loopt u er zo mee weg. Vraag om advies bij de zorgwinkels en verhuurcentra in de provincie.

Kosteloos hulpmiddelen lenen via De Kruisvereniging

Via De Kruisvereniging Noord-Brabant kunt u krukken, rollators en looprekken maximaal 4 maanden per jaar lenen. Met uw ledenpasje zonder kosten.

Ook hulpmiddelen lenen? Word lid!

Heeft u nog geen ledenpasje? Meld u dan aan bij De Kruisvereniging Noord-Brabant. Een jaar lidmaatschap kost € 19,45. Dat heeft u snel terugverdiend.

Want uw ledenpasje geeft bovendien recht op:

• korting op zorgpremie bij de zorgverzekeraars VGZ en CZ
  • 15% korting bij de zorgwinkels
  • 25% korting op het servicepakket, een breed assortiment praktische diensten
  • gratis hulp bij het regelen van een PGB
  • 15% korting op huurartikelen
  • ledenblad Kruisvenster (3x per jaar), met cursus- en serviceaanbod

Bovendien steunt u als lid het werk van de wijkzuster en de andere manier van zorgverlening: op maat, op het juiste moment, op de juiste plek. Met meer aandacht voor de mens.

Uitleenpunten door heel Brabant

De Kruisvereniging Noord-Brabant werkt samen met de meeste zorgwinkels en verhuurcentra.
Kijk op de kaart waar u voor uw hulpmiddelen terechtkunt. Kunt u niet langsgaan?
Tegen een kleine vergoeding bezorgen ze aan huis.