info@samenlerenindewijk.nl                ma-vrij: 0165-555915

Samen Leren

Het is u vast niet ontgaan. Er is een steeds grotere vraag naar zorg en een tekort aan zorgverleners. Technische hulpmiddelen inzetten helpt hierbij zeker, maar in de zorg gaat het vooral om het alledaagse menselijk contact. Contact van mens tot mens. Familie, buren en vrienden steken daarom steeds meer zélf de handen uit de mouwen. Hoe? Door kennis te delen, vragen te stellen aan de wijkzuster of een andere zorgprofessional en dit toe te passen in de dagelijkse verzorging van hun naasten.
Met Samen Leren in de Wijk maken we de zorg anders!

Cursusprogramma

Wil je ook goed beslagen ten ijs komen als er zorg gevraagd wordt door jouw familie, buren, of vrienden? En ben jij diegene met een Zorghart? Dit is jouw kans! Kom ook, en volg ook een van onze cursussen uit het cursusprogramma ZelfZorgen en/of Ziekenverzorging thuis.

Thuisinstructies

Wil je uitleg over verpleeg- en zorgtechnieken, voor jezelf of voor een naaste waar je mantelzorger voor bent? Neem dan gerust contact op met de Kruisvereniging. Je krijgt dan bij jou thuis tips en uitleg.

Themabijeenkomst

Onder het genot van koffie/thee en iets lekkers, organiseren wij – vaak ook spelenderwijs – middagen met als bijvoorbeeld thema ‘Diabetes en Bewegen’, ’Hulpmiddelen bij het aantrekken van steunkousen’ etc.

Kruismobiel

De wijkverpleegkundige heeft nu een eigen vervoermiddel: de Kruismobiel. Het opvallende wagentje wordt door de ons gebruikt als mobiele uitvalsbasis; volgeladen met dagelijkse (medische) hulpmiddelen.

OPLEIDINGSADVIES

Wil je werken en leren in de zorg? Loop je al een tijdje rond met het idee voor een carriere-switch? Gaat jouw zorghart sneller kloppen bij de gedachte om een of ander scholingstraject in de zorg te volgen? Of heb je misschien andere vragen? Dan kun je bij ons terecht.

MELD JE NU AAN ALS LID VAN DE KRUISVERENIGING!

Help ons de zorg te veranderen door samen en van elkaar te leren