Telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag 09.00 – 12.00 uur: 0165 – 55 59 15 |   info@samenlerenindewijk.nl

Samen Leren

Samen Leren in de Wijk is een initiatief van de Kruisvereniging West-Brabant. Met Stichting Samen Leren in de wijk willen we samen met de wijkbewoners leren. Samen leren én samen zorgen voor elkaar. Er is een steeds grotere vraag naar zorg en een tekort aan zorgverleners. In de zorg gaat het vooral om het alledaagse menselijk contact. Contact van mens tot mens. Wie kan er beter voor onze naaste(n) zorgen dan wij zelf? Steeds meer mensen steken daarom steeds meer zélf de handen uit de mouwen. Hoe kunnen wij daarbij helpen? Door bijeenkomsten aan te bieden volgens onze programma’s Zelfstandig blijven wonen en leven en Ziekenverzorging thuis. Deze bijeenkomsten zijn voor jou gratis bij te wonen. Heel laagdrempelig en na de bijeenkomst kun je de informatie en vaardigheden meteen toepassen in de dagelijkse verzorging van je naasten. Hoe mooi is dat! Waar wacht je nog op? Meld je meteen aan voor een bijeenkomst! Je bent nooit te oud om te leren, iedereen kan het!
Met Samen Leren in de Wijk maken we de zorg anders! 

Bijeenkomsten

Wil je ook goed beslagen ten ijs komen als er zorg gevraagd wordt door jouw familie, buren, of vrienden? En ben jij diegene met een Zorghart? Dit is jouw kans! Kom ook, en volg ook een van onze bijeenkomsten uit de programma’s Zelfstandig blijven wonen en leven en/of Ziekenverzorging thuis.

Bijeenkomsten voor zwangere en jonge ouders

Thuisinstructies

Wil je uitleg over verpleeg- en zorgtechnieken, voor jezelf of voor een naaste waar je mantelzorger voor bent? Neem dan gerust contact op met de Kruisvereniging. Je krijgt dan bij jou thuis tips en uitleg.

Themabijeenkomst

Onder het genot van koffie/thee en iets lekkers, organiseren wij – vaak ook spelenderwijs – middagen met als bijvoorbeeld thema ‘Diabetes en Bewegen’, ’Hulpmiddelen bij het aantrekken van steunkousen’ etc.

Kruismobiel

De wijkverpleegkundige heeft nu een eigen vervoermiddel: de Kruismobiel. Het opvallende wagentje wordt door de ons gebruikt als mobiele uitvalsbasis; volgeladen met dagelijkse (medische) hulpmiddelen.
Samen leren én zorgen. Doe je hier!

OPLEIDINGSADVIES

Wil je werken en leren in de zorg? Loop je al een tijdje rond met het idee voor een carriere-switch? Gaat jouw zorghart sneller kloppen bij de gedachte om een of ander scholingstraject in de zorg te volgen? Of heb je misschien andere vragen? Dan kun je bij ons terecht.

MELD JE NU AAN ALS LID VAN DE KRUISVERENIGING!

Help ons de zorg te veranderen door samen en van elkaar te leren