Uit de Praktijk: Wijkzuster Marieke van Opzeeland uit Putte

“Voor sommige mensen is het al voldoende om te weten dat ze een beroep op de wijkzuster kunnen doen. De dorpscoördinator vroeg mij mee te gaan naar een oudere man die pijn had bij het zitten. Ik kwam in een overvol huis dat we alleen via de tuin van de buren konden bereiken omdat het tuinpad overwoekerd was. Hij heeft een grote verzameling cd’s en het aanrecht stond vol vuile vaat. Mijn handen jeukten om eens goed de bezem door het huis te halen. Daar was hij echter niet aan toe. Ook wilde hij uiteindelijk niet dat de ergotherapeut langs kwam voor zijn zitproblemen. Wel heb ik wekelijks via de mail contact met de cliënt. Op het moment dat hij er behoefte aan heeft kom ik in actie. Verder blijf ik bewust op de achtergrond. Dat is op dit moment voor hem de beste oplossing. Hij is daar blij mee en noemt mij zelfs zijn ongevleugelde engel. Dat vind ik een heel mooi compliment.”