Uw steun en toeverlaat voor zorg en ondersteuning in de wijk

De Kruisvereniging zorgt dat er steeds meer wijkzusters komen. De wijkzuster is de spin in het web van zorg en welzijn. Uw steun en toeverlaat in uw buurt die naar u luistert en de tijd voor u neemt. Zij onderzoekt waar u werkelijk behoefte aan heeft. Dagelijks warm contact staat voorop.

De wijkzuster geeft u verzorging en verpleegkundige hulp. Zij adviseert wat u nodig heeft, stelt de zorgindicatie. Samen met u vindt ze de beste oplossing voor uw vraag over zorg, welzijn en wonen in de wijk.

Met hulp van buren, vrienden, familie en vrijwilligers krijgen we de juiste zorg en ondersteuning voor elkaar. En natuurlijk waar nodig met professionals. Bijvoorbeeld van onze samenwerkingspartners die weten wat zorg van mens tot mens is.
Zij bewaakt dat zorgverleners en instanties afspraken nakomen.

“Op een gegeven moment had ik 33 hulpverleners om me heen. Daar werd ik gek van. Ik wil zelf de regie hebben, maar wel met iemand naast me.”

De wijkzuster is in dienst bij 1 van de aangesloten zorgorganisaties De Algemene Thuiszorg (DAT), Surplus, de Wever en TWB Thuiszorg met Aandacht. Zo kan de wijkzuster ook andere zorgaanbieders inschakelen.

Voor de wijkzuster heeft u geen verwijsbrief, of indicatie nodig. Zij is er voor u en voor iedereen. Voor en met elkaar.

“Het is alsof de wijkzuster familie is. Die vertrouw je. Daar vertel je alles tegen.”