Telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag 09.00 – 12.00 uur: 0165 – 55 59 15 |   info@samenlerenindewijk.nl

Informatiebijeenkomsten, zwangere en begeleider & jonge ouders

Samen met JGZ West-Brabant en Lunavi willen kinderen en hun ouders gelijke kansen bieden. Zowel voor, tijdens en na de zwangerschap kunnen er nog veel vragen en onzekerheden zijn. We willen jullie ontmoeten en bouwen aan een sterke, solide en sociale basis.

Daartoe organiseren we kleinschalige, praktische laagdrempelige bijeenkomsten dichtbij jou. Alles wat zich in je zwangerschap, geboorte en de eerste duizend dagen in jullie alledaagse leefwereld afspeelt kan besproken worden. Tijdens  de bijeenkomst  leer je van de ander en word je bijgepraat en geïnformeerd door verschillende professionals. Onder het genot van koffie of thee met wat lekkers. Je kan hier met jouw vragen terecht en ontmoet je ook gelijkgestemden. 

Voor wie?: Zwangere en begeleider, jonge ouders

Onderwerpen die aanbod komen:

Bij 6 aanmeldingen gaat de bijeenkomst door. Aanmelden kan via het formulier hiernaast.

 Informatiebijeenkomst: Babyzorg
Het lijkt zo simpel, als je online de professional een baby in bad ziet doen tijdens je zwangerschap. Tijdens de kraamperiode worden jullie ondersteund in het zelfstandig verzorgen van je baby. Op internet vind je allerlei filmpjes en instructies. Maar hoe fijn is het dat je met je vragen of twijfels terecht kan bij ervaringsdeskundigen zoals familie, vrienden en jonge ouders uit jouw omgeving. Ook zij zijn welkom! De kraamverzorgende, lactatiekundige IBCLC en JGZ-verpleegkundigen delen hun kennis en ervaring afgestemd op jullie behoeften met de verzorging en observatie van de baby in en na de kraamweek als uitgangspunt. Nieuwsgierig geworden? Schuif maar aan.

Informatiebijeenkomst: Voeding
In de zwangerschap heb je nagedacht over welke voeding jullie je baby willen gaan geven. Jullie kindje is uniek en zal op een eigen wijze reageren op de door jullie gekozen voeding. Dat kan vragen en twijfels oproepen, in de ontwikkeling van jullie kind. Wat is goede voeding? Wat is voldoende voeding? Flesvoeding, borstvoeding, hapjes en voeding voor mama, hoe?? Wat kan ik zelf doen? Handelt de oppas op dezelfde wijze? Een lactatieverpleegkundige en kinderdiëtiste zijn aanwezig om de vragen te bespreken. We kijken er naar uit om jullie te ontmoeten: zwangeren, ouders, oppas en anderen, voel je welkom!

Informatiebijeenkomst: Ouderschap van 0-2 jaar
Een warm welkom is wat ieder mens nodig heeft. Het maakt dat iemand zich volledig kan ontplooien met alle kwaliteiten en talenten die we meegekregen hebben. Hoe creëer je een warme, veilige en vertrouwde omgeving voor je kindje en voor jezelf? In de tijd dat je moeder en vader wordt en jezelf hierin ontwikkelt en zoekende bent, ontwikkelt je kindje ook verder. Wat betekent dat? Wat kan je verwachten mbt hechting, huilen, krampjes, gedrag? Hoe blijf je/blijven jullie in balans? Dit zijn zomaar een paar vragen die je misschien bezighouden Tijdens deze bijeenkomst gaan de consultatieverpleegkundigen met jullie in gesprek omtrent veerkracht, verwachtingen, hulpbronnen en nog veel meer. Of je nu kersverse moeder/vader/ouders bent of ‘ervaringsdeskundige’ bent: we zien je graag!

Locatie: Prins Bernhardstraat 14-16 in Fijnaart
Tijd:  19.00 u – uiterlijk 21.30 u.

Je kunt je aanmelden via het formulier hiernaast.

  Aanmeldformulier

  Aanhef*
  Mevr.Dhr.

  Voorletter(s) en Achternaam*

  Telefoon*

  Email*

  Tijd: 19.00 - uiterlijk 21.30 uur

  Locatie: Prins Bernhardstraat 14-16 in Fijnaart

  VOOR WIE? ZWANGERE EN BEGELEIDER, JONGE OUDERS

  WAT KAN JE VERWACHTEN?

  • Het doel is ontmoeten en informeren.
  • Je te steunen in je nieuwe rol.
  • Je handvaten te geven voor de beste start.
  • De basis van een veilige hechting uitleggen.

  INHOUD BIJEENKOMSTEN

  • Kinderen en hun ouders gelijke kansen bieden.
  • Sterke, solide en sociale basis realiseren.
  • Ruimte geven voor het persoonlijke verhaal.
  • Verbinding onderling.

  CONTACT

  Meer informatie: info@samenlerenindewijk.nl
  Promotie flyer Download flyer

  MELD JE NU AAN ALS LID VAN DE KRUISVERENIGING!

  Help ons de zorg te veranderen door samen en van elkaar te leren