Koning Willem Alexander bezoekt Fendertshof

Koning Willem-Alexander telefoneert met de voorzitter van de Kruisvereniging Noord-Brabant

Koning Willem-Alexander vol lof over thuiszorgmedewerkers

Koning Willem-Alexander heeft woensdagmiddag 8 april getelefoneerd met de Kruisvereniging Noord-Brabant, en liet zich door voorzitter Henk van Tilborg bijpraten over de situatie in de thuiszorg tijdens de coronacrisis.

“Wij waren echt blij verrast met het telefoontje van de Koning”, aldus Van Tilborg. “Hij was zeer goed op de hoogte en nam ruim de tijd voor het gesprek. Hij toonde oprechte belangstelling voor de niet altijd ideale werkomstandigheden waarin de mensen van de thuiszorg iedere dag hard aan de slag zijn.”

De Koning sprak uit ontzettend veel waardering te hebben voor de inzet van alle medewerkers in de thuiszorg, en hij onderstreepte dat daarbij ook mantelzorgers en vrijwilligers genoemd moeten worden.
Voorzitter Van Tilborg: “Hij benadrukte de belangrijke rol van de vrijwilligers en mantelzorgers in de zorg voor en het welzijn van zoveel mensen die daarvan elke dag afhankelijk zijn. Zijn dank gaat uit naar alle medewerkers in de thuiszorgsector, die met elkaar zo’n belangrijke schakel vormen in de zorgketen.”

Het was niet de eerste keer dat Koning Willem-Alexander zich liet informeren over het werk van de Brabantse Kruisvereniging; vier jaar geleden kwam hij naar Fijnaart om kennis te maken met het zorgproject ‘de Wijkzuster Terug’.

Tijdens het telefoongesprek berichtte Van Tilborg de Koning over hoe de wijkzusters en alle andere thuiszorgmedewerkers stand houden tijdens de coronacrisis: “Hun geluk is dat zij de wijk en haar bewoners vaak kennen als hun broekzak, en daardoor snel kunnen inspringen bij problemen en vragen. Omdat degenen die hulp nodig hebben nu ook steeds vaker een beroep moeten doen op mantelzorgers, worden er veel instructies gegeven door thuiszorgmedewerkers, vrijwilligers en leerlingen in de zorg. Op deze manier is iedereen sámen aan het leren in de wijk.”

Henk van Tilborg besluit: “Juist nu blijkt dat het meer dan ooit gaat om de oude principes van De Kruisvereniging: naastenliefde, aandacht, en zorg voor elkaar.
De woorden van onze Koning zijn ons dan ook uit het hart gegrepen: samen kunnen wij het eenzaamheidsvirus stoppen.”